Varukorgen är tom

HEM / Kundtjänst / Våra varumärken

Våra varumärken

Varumärken vi arbetar med för renovering av badrum, vatten & avlopp samt värme & energi

Är du i tankarna på att renovera eller modernisera hemma?
Hos oss på Installationssmart erbjuder vi enkelhet med arbete utfört av våra certifierade montörer.

Alterna

Vi på Alterna är oerhört stolta över vårt sortiment. Självklart för den genomgående höga kvaliteten och snygga designen på våra produkter, men även för bredden i sortimentet. 

Oavsett om du är på jakt efter en ny dusch, smart och effektiv förvaring, eller kanske snygga och praktiska små tillbehör, så vill vi gärna tro att du kan hitta det hos oss.

I Alternas sortiment finns allt från möbler, badkar och duschväggar till handdukstorkar, belysning och speglar – samtliga produkter med fokus på design och funktionalitet. Många av våra produkter finns dessutom att få i olika storlekar och utföranden.

Damixa

Damixa har, sedan 1932, haft ett uppdrag att skapa tidlös design i kombination med användbara funktioner och bra hantverk. Bra hantverk är grunden i vårt sätt att arbeta, och är djupt förankrat i vårt sätt att tänka och utveckla våra produkter. Vår ambition är att skapa tidlös design som gör livet lättare för individen.

För oss är en vattenkran inte bara en vattenkran, och vi har alltid miljö, design och användbarhet i åtanke när vi utvecklar nya produkter. Vi tror att hållbarhet är ett delat ansvar och därför är våra blandare tillgängliga med unika funktioner som Cold Start, Eco Save och Eco Click.

År 2014 blev Damixa en del av svenska FM Mattsson Mora Group, som är marknadsledande inom blandare och duschsystem i Norden.

FM Mattsson

FM Mattsson är ett svenskt varumärke som grundades 1865 av Frost Matts Mattsson. Från att tillverka och lokalt sälja urverksdetaljer till Moraklockan, luskammar, pinglor, spännen och baksporrar till att idag tillverka och sälja högkvalitativa blandare med funktionell design på den globala marknaden.

FM Mattsson tillhör FM Mattsson Mora Group koncernen som är marknadsledande i norden.

Huvudkontoret finns i Mora, Sverige där också all design, tillverkning och montering sker av FM Mattssons produkter.

Gustavsberg

Vår affärsidé är att erbjuda nyskapande badrumslösningar som gör vardagen såväl enklare som mer avkopplande. Därför erbjuder vi på Gustavsberg en helhetslösning för hela badrummet. Vi kombinerar hög kvalitet och smarta funktioner med nordisk design. Det kan låta självklart, och kanske är det just därför som vi har haft förmånen att leverera produkter för badrum i över 190 år.

Porslinstillverkningen började på orten redan 1825 och idag är Gustavsberg ett av Sveriges ledande varumärken inom badrumsbranschen. Vår långa historia bygger på mötet mellan vår tradition och vårt ursprung i skärgården med nymodig teknik och ett modernt formspråk.

Hansgrohe

Blandar- och duschspecialisten Hansgrohe är ett traditionsrikt företag. Grundaren Hans Grohe började 1901 i liten skala i sitt metalltryckeri i Schiltach, Schwarzwald. Företagets kreativa centrum och säte finns fortfarande kvar på denna ort.

Idag är varumärket hansgrohe, som startades av grundaren med smeknamnet ”kluriga Hans”, ett välrenommerat globalt företag: Produkterna används och uppskattas över hela världen.

Ifö

Ifö är ett av de ledande och mest älskade varumärkena i svenskarnas badrum genom tiderna, med ett brett sortiment av kvalitetsprodukter som toaletter, tvättställ, möbler, dusch och bad. 

Ifö ingår i badrumskoncernen Geberit Group. Geberitkoncernen är marknadsledare i Europa inom sanitetsprodukter och har en global räckvidd.

INR

Vårt mål på INR Iconic Nordic Rooms är att hjälpa dig skapa hemmets skönaste och mest personliga plats - ditt eget ikoniska badrum. Detta med hjälp av premium nordisk badrumsdesign med en intelligent insida skapat i material som håller för hemmets tuffaste miljö i minst 15 år.

Miller

I fem generationer har familjeföretaget Miller levererat, beslag och tillbehör av högsta kvalitet och sedan 1975 även badrumsmöbler. Designen har förändrats varsamt genom åren, men den äkta träkänslan och hantverksglädjen är densamma.

Att vi tycker det är viktigt att hela familjen trivs har att göra med att vi själva är ett familjeföretag som i fem generationer levererat äkthet och tradition. Vi tror att även din familj mår bra av rejäl livskvalitet även i badrummet. Vi kallar det the Miller Way.

Mora Armatur

Vår historia startade med Frost Matts Mattsson som var en ung entreprenör och som 1865 grundade FM Mattsson i byn Östnor utanför Mora. Frost Matts Mattsson gick bort 1914, men redan tidigare hade hans söner Anders och Karl tagit över ledningen av företaget.

År 1926 lamslogs arbetet på fabriken av en årslång strejk, som ledde till att Frost Karl tillsammans med sin fru Anna Maria startade sin egen fabrik, Mora Armatur. Tolv man från det gamla företaget följde med Frost Karl över bygatan och sedan 1927 är Mora Armatur etablerat som ett ledande kvalitetsvarumärke inom branschen.

I dag, snart 90 år senare, är Mora Armatur en av norra Europas största och modernaste armaturfabriker. Närmare 450000 kranar lämnar årligen fabriken för att inreda kök och badrum världen över.

NIBE

Sedan 1952 har NIBE tillverkat energieffektiva och hållbara klimatlösningar för ditt hem. Allt startade i småländska Markaryd och vi värdesätter vårt nordiska arv genom att ta vara på naturens kraft. Vi kombinerar förnybar energi med ny smart teknik för att erbjuda effektiva lösningar så att vi tillsammans kan skapa en mer hållbar framtid.

Nordhem är ett familjeföretag från Göteborg som gjorde entré på badrumsmarknaden år 2004. Allt började i liten skala med tre handdukstorkar i sortimentet. Idag är Nordhem specialister inom kategorin och har Sveriges största sortimentet av både badkar och handdukstorkar.

Oras

Vår mission är att skapa den smartaste vattenanvändningen för alla. Med produkter som inte bara är snygga att titta på, utan även är säkrare för dig, dina nära och kära och miljön. Med smart teknik och smart produktdesign.

Oras skapar smarta, bekväma, säkra och hållbara vattenupplevelser lika mycket för människor och företag som för samhälle och miljö.

Virab

I vårt välsorterade sortiment hittar du handdukstorkar av högsta kvalitet. Våra handdukstorkar är modernt designade och finns i flera olika modeller och dimensioner. 

Vi har även många fina designprodukter för värme i hela huset. Våra produkter innefattar handdukstorkar (rostfria, vattenburna, svarta, elektriska och kombitorkar) med både el och vattenuppvärmning.

Mitsubishi Electric

Från att det grundandes 1921 har Mitsubishi Electric gått i bräschen för avancerad teknik och produktinnovation i Japan.

Från den första storsäljaren, en elektrisk fläkt, har Mitsubishi Electric fortsatt att skapa en mängd innovationer och banbrytande ny teknik som har gett avtryck på branschen i hela världen.

Vårt företagsmotto ”Positiv förändring” sammanfattar allt vi står för och vår strävan att skapa en ljusare framtid för samhället, industrin och det vardagliga livet genom innovation. I 100 år har vi bidragit till en globalt ljusare morgondag med vår toppmoderna teknik.

Nordhem

Nordhem är ett familjeföretag från Göteborg som gjorde entré på badrumsmarknaden år 2004. Allt började i liten skala med tre handdukstorkar i sortimentet. Idag är Nordhem specialister inom kategorin och har Sveriges största sortimentet av både badkar och handdukstorkar.

Vårt koncept: På Nordhem handlar allt om detaljerna. Om att skapa några extra centimeters baddjup för ett mer omslutande bad, att låta vattnet passera fritt för att göra våra massagebadkar tystare och att designa en lite tunnare, mer rundad sargkant för att ge ett mer elegant intryck i badrummet. För det är alltid detaljerna som gör den stora skillnaden.

TEMAL

En komplett leverantör för tvättstugan

Var sak har sin plats och plats finns det gott om. Allt praktiskt i tvättstugan går smidigt om du har gott om förvaring och en mer funktionell design som passar just dig. 

Med kvadratsmarta placeringar i badrum, hall eller tvättstuga sparar du både utrymme och tålamod. Välj en funktionell tvättstuga måttanpassad med 5 cm intervall för små som stora utrymmen.

Kontakta din VS-installatör

Hittar du inte en produkt eller behöver du hjälp att välja rätt? Här kan du kontakta din närmaste VS-installatör.

Hitta våra installatörer

Kontakta oss

Hittar du inte en produkt eller behöver du hjälp att välja rätt?

  Hitta din lokala VS-installatör

Nyhetsbrev

Copyright © 2022 Installerat och Klart  |  Sitemap |  Allmänna Villkor  |  Cookies |  Powered by SitesmartQ